Срђан Рајчевић на седмој Мајкрософт Нетворк конференцији у Неуму

Директор Агенције за информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић биће дио седме Мајкрософт Нетворк конференције (Microsoft NetWork), која ће бити одржана од 19. до 21. априла у Неуму.

Рајчевић ће говорити о заштити европског сајберспејса (cyberspace), односно НИС (Network and Information Systems) директиви и стању у БиХ.

„Рансомвер (Ransomware), ИоТ Ботнети (IoT botneti Internet Of Things), сајбер шијунажа, напади на индустријске контролне системе, појаве су које захтјевају одговор од стране регулатора, односно државе. НИС (Network and Information Systems) директива је нови пропис којим се по први пут на јединствен начин настоји уредити подручје информационе безбједности на територији Европске Уније. Шта ова директива доноси и на који начин покушава штити јединствен европски кибернетички простор, са освртом на тренутно стање информационе безбједности у БиХ, неке су од тема о којима ћу говорити у Неуму“, рекао је Срђан Рајчевић.

Овогодишња конференција понудиће предавања из шест тематских цјелина, о којима ће говорити преко 150 предавача. Ријеч је о предавањима која су везана за дигиталну трансформацију, развој апликативних рјешења, инфраструктуру и сигурност, пословну употребу технолошких рјешења, предавања стручњака из MS Community, едукацијска рјешења и студије случаја.