Срђан Рајчевић и ове године на конференцији у Неуму

Директор Агенције за информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић и ове године ће бити дио Мајкрософт Нетворк (Microsoft NetWork) конференције, која ће бити одржана од 18 – 20. априла у Неуму.

На овогодишњој конференцији Рајчевић ће говорити о вриједности обавјештајних података о сајбер (cyber) пријетњама у контексту сарадње ЦЕРТ (CERT – Computer Emergency Response Team) Републике Српске и Мајкрософт гавернмент секјурити програма – ГСП (Microsoft Government Security Program).

Влада Републике Српске једна je од ријетких влада са подручја Балкана која је потписала приступ и активно учествује у ГСП. Као оперативно тијело задужено за питања информационе безбједности и одговора на рачунарске безбједносне инциденте, ЦЕРТ Републике Српске свакодневно располаже са великом количином обавјештајних података о пријетњама (threat intelligence) на подручју Републике Српске и БиХ.

На конференцији, која ће ове године бити одржана по осми пут, учесници ће имати прилику да чују преко 80 предавања смјештених у шест тематских цјелина и то предавања везана за дигиталну трансформацију, развој апликативних рјешења, инфраструктуру и сигурност, пословну употребу технолошких рјешења, предавања стручњака из MS Community, едукацијска рјешења и студије случаја.

Microsoft NetWork највећа је технолошко-пословна конференција у БиХ која сваке године окупи најпознатије регионалне стручњаке из ИТ (IT) индустрије.