Саша Војновић на конференцији „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“

Секретар Агенције за информационо друштво Републике Српске Саша Војновић учествоваће на конференцији „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“ која ће бити одржана у петак (28. септембар) у 10 часова у Конференцијској сали Владе Републике Српске.

Војновић ће говорити о „Информатизацији друштва у функцији привредног развоја“, а дио овог округлог стола биће директори, Агенције за привредне регистре Србије Звонко Обрадовић и компаније „Проинтер“ из Бањалуке Бојан Вујић.

Циљ конференције јесте да укаже на изазове са којима се суочава наша привреда и предложи могућа рјешења за њихово превазилажење у будућности, уважавајући искуства и приједлоге које ће изнијети учесници скупа.

„Глобални и унутрашњи изазови и могућа рјешења за унапређење привреде Републике Српске“, „Пољопривреда Републике Српске, структурне промјене за будућност“, „Туризам, велика развојна шанса Републике Српске“, „Прерађивачка индустрија у савременим условима“, неке су од тема о којима ће се говорити на конференцији.

Учесници конференције су представници водећих компанија које послују у Републици Српској, ресорна министарстава и друге јавне институције које утичу на пословни амбијент, представници академске заједнице и невладиног сектора, те представници јединица локалне самоуправе.

Конференцију организују Влада Републике Српске, Унија удружења послодаваца Републике Српске и Привредна комора Републике Српске.