Бесплатно предавање за родитеље о сигурности дјеце на Интернету – АИДРС и Оксфорд

Агенција за информационо друштво Републике Српске и Едукативни центар Оксфорд организују сутра, 20.06.2017. године (уторак) у 18.00 часова у просторијама Паневропског универзитета Апеирон у Бањалуци, предавање за родитеље о сигурности дјеце на интернету „Образовање за дигитално доба“.

Циљ предавање је да родитељи науче како да на најбољи начин заштите дјецу од непримјерених садржаја и негативних ефеката коришћења Интернета, подизање свијести и знања о томе на који начин виртуелна стварност утиче на дјецу, докле смију да се упуштају у дигитални свијет, а да то буде безбједно и без посљедица.

Предавачи:

  1. Љубица Предић (виши стручни сарадник за пројекте електронске управе у Агенцији за информационо друштво Републике Српске) упознаће родитеље о лошим странама Интернета
  2. Татјана Вучић Рогић (директорка пројекта Камп младих програмера), упознаће присутне о добрим странама Интернета
  3. Јелена Незировић (координатор НТЦ радионица на Оксфорду) говориће о психолошким проблемима који се могу развити ради говора мржње који је распрострањен међу вршњацима на друштвеним мрежама

Родитељи који буду присуствовали предавању имаће прилику да се упознају са  безбједношћу, приватношћу, безбједоносним подешавањима, програмима за заштиту, како реаговати и коме се обратити у случају непријатности на Интернету..

Улаз је бесплатан.