Промоција безбједног интернета код дјеце и младих

Сваке године другог уторка у другом мјесецу , обиљежава се Дан безбједног интернета.  То је прилика да се низом активности промовише безбједно и одговорно коришћење онлине технологија и мобилних телефона, посебно међу дјецом и младима.

Дан безбједног интернета представља почетак цјелогодишњих активности  које Агенција проводи самостално или у сарадњи са институцијама Републике Српске којима је безбједност, одговорно понашање и права дјеце и младих један од приоритета .
У сарадњи са Омбудсманом за дјецу РС врши се промоција сајта www.djecanainternetu.org и садржаји који се на њему налазе приближавају се како дјеци и младима тако и наставницима и учитељима.

У плану је низ активности у сарадњи са надлежним министарствима, Радио-телевизијом РС као и другим заинтересованим институцијама и компанијама (Мтел, Нова банка, …).

Сваке године промоција безбједног интернета врши се на одређену тему и под одређеним мотом.
2011. године  тема је била „Виртуелни животи“ и обухватала је онлине играње игрица и кориштење друштвених мрежа, односно двије најпопуларније онлине активности младих у Европи. Све активности провођене су под мотом „ То је више од игре, то је твој живот“.

Ове године,  Даном безбједног  интернета започели смо активности  на тему  “Повезивање генерација и међусобно подучавање”, са слоганом: „Упознајмо  дигитални свијет заједно … сигурно“.  Овогодишња тема говори о допирању онлине свијета до свих генерација и култура, охрабрујући породице на заједнички рад и учење о безбједном понашању у онлине окружењу.

  Zaštita djece i strateške aktivnosti (726,3 KiB, 1.065 hits)

  Otkrijmo digitalni svijet zajedno...bezbjedno - Prezentacije (9,5 MiB, 961 hits)